menu_achtergrond
top

Inleiding

 

In deze regio van hartverwarmend genieten in Zuidoost Fryslân valt met betrekking tot Natuur, Kunst & Cultuur en Sport veel te beleven. Er zijn veel prachtige natuurgebieden die door Staatsbosbeheer en It Fryske Gea worden beheerd. In dit deel van Fryslân zijn diverse ambachtslieden gevestigd en kunt u het uiteenlopende werk van verschillende kunstenaars beleven. Flora en Fauna inspireren mensen.

 

Er zijn meerdere uitstekende ateliers, beeldentuinen en galerieën. En wat de muze betreft kunt u eveneens volop aan u trekken komen. Ook op het sportieve vlak zijn tal van mogelijkheden om er actief op uit te gaan of in prima binnenaccommodaties te onthaasten. Het natuurgebied “De Deelen” is nauw verweven met de historie van de veenarbeiders, waarvan in de musea: It Damshûs, Museum Opsterlân én Willem van Haren een goed beeld wordt gegeven.

De tegenstellingen tussen arm en rijk hebben door de jaren heen hun stempel gedrukt op deze streek. In schril contrast met de vroegere armoedige woon- en leefomstandigheden van de arbeiders vestigden de notabelen zich in statige huizen op en nabij landgoederen te Beetsterzwaag en Heerenveen.

 

In beide plaatsen worden door vrijwilligers cultuurhistorische rondleidingen georganiseerd. Met zijn veen, heide, water en bos valt in Zuidoost Fryslân veel te genieten. Wij wensen u een plezierige onthaasting bij onze hartverwarmende locaties toe!

 

inleiding_afbeelding
reclame-1
reclame-2
reclame-3
reclame-4
reclame-5