menu_achtergrond
top

Kunst & Cultuur

Museum Belvédère toont twintigste eeuwse en hedendaagse kunst uit Friesland, Nederland en het buitenland. Het markante gebouw is op bijzondere wijze geintegreerd in een museumpark dat goede gelegenheid biedt om te wandelen en te fietsen. Museum Willem van Haren, heeft wisselende educatieve tentoonstellingen en rust op vier pijlers:de kunstruimte, de beeldentuin, de geschiedenis van Heerenveen en het museum Ferdinand Domela Nieuwenhuis. In de Aldheidskeamer en de Doelhofkerk, vallend onder beschermend dorpsgezich, kan men kennis nemen van de historie van Aldeboarn. In Museum Opsterlân vindt men meer over hoogveenafgravingen, archeologische vondsten uit de buurt en de Joodse geschiedenis. It Damshûs is een openlucht laagveenderijmuseum.
In
het Posthuistheater en theater De Skâns kunt u ondermeer genieten van film, toneel, muziek en familie-voorstellingen.

Met Muziek op stapel, Stapel op muziek én de Open Stal nodigt Olderberkoop u uit klassieke muziek en kunst te beleven. Galerie Nimrod is met kunst en curiosa gespecialiseerd in paarden en honden. In kunstruimte Hiemstra worden tentoonstellingen georganiseerd van moderne beeldende kunst. Atelier John Kok: grafiek en schilderijen. In AlleskAn kunsttentoonstelling en workshops. Bij Koos Fransen is in de beeldentuin en in het atelier zijn beeldhouwerk te zien. In de Beage zijn wisselende exposities van uiteenlopende kunstenaars. In het atelier van Son Leistra kunnen beelden en schilderijen van haar bezichtigd worden. Galerie Hoogenbosch heeft tribale kunstvoorwerpen en wisselende exposities. Bij Epko Cordèl kan in zijn atelier schilderles worden gevolgd. 

 

Atelier-Galerie de Ruijter-van Santen exposeert kunstvoorwerpen uit Afrikaanse landen en werk van Anneke van Santen. Bij La Lanka Beeldentuin & Galerie zijn diverse beelden en uiteenlopende kunst te bekijken. Galerie Lauswolt & Galerie en Kunsthandel Ferbeek laten bij De Slag sieraden, schilderijen, beelden, keramiek, antiek en oude kunst zien. In het atelier Goudsmidse Van der Velde worden unieke sieraden ontworpen en vervaardigd. Tevens wordt er een ruime keuze aan designsieraden van gerenommeerde merken aan geboden.

 

 

Bij Galerie "de Hynste stâl" zijn realistische aquarellen en olieverfschilderijen te bekijken.
Kunstruimte Wagemans is een galerie voor moderne en hedendaagse kunst. Mdj-ATELIER kunt u ondermeer genieten van figuratieve en abstracte schilderijen.

 
inleiding_afbeelding
reclame-1
reclame-2
reclame-3
reclame-4
reclame-5