menu_achtergrond
top

Sport

Naast het Abe Lenstra voetbalstadion van sc Heerenveen ligt Sportstad Heerenveen. Dit is een multifunctioneel centrum gericht op sport, gezondheid en ontspanning met zwembaden, sport- en turnhal etc. TIGRA Fysiotherapie is voor sportgerichte en werkgerelateerde zorg en stemt met conditieverbetering, sport- en arbeidsrevalidatie hun aanbod hierop af. Tussen het voetbalstadion en het sportcentrum, vindt u onder andere de mogelijkheid voor klim- en bergsport beoefening. Mountain Network Heerenveen heeft voor kinderen en volwassenen een uitdagend introductiearrangement.

Schaats- en evenementenhal Thialf biedt grote schaatstoer- nooien en diverse activiteiten.

 

Bij Expansie Hal Jubbega zijn sporthallen en terreinen; er worden meerdere evenementen en festiviteiten gehouden. 

Sport en ontspanningscentrum Kortezwaag heeft met een binnen en buitenzwembad, fitness, sporthal, squashbaan een gevarieerd ontspanningsaanbod. Uitgebreid wellness kunt u in Thermen Saunastate doen. 

Heidemeer heeft een 9-holes golfbaan met veel variatie en is gelegen aan recreatieplas het Heidemeer, wat een strandje en afgeschermd water heeft. Ontspannen kunt u tevens in de afwisselende beslotenheid van bos en open veld op de 18-holes golfbaan van Golf & Country Club Lauswolt.

In de omgeving van Beetsterzwaag en Heerenveen zijn goede wandel-, fiets- en ruiterpaden. Een bekende wandelroute is het Jabikspaad. Naast de Lf3/Rietlandroute lopen verschillende fietsroutes (fietsroutenetwerk) door deze regio.

 

Voor paardensport zijn diverse maneges en buitentrajecten.

Sportief bezig zijn kan men uitstekend combineren met culinair genieten en onthaasten in één van de vele goede horeca- bedrijven & verblijfsaccomodaties.

In deze regio zijn er ook vaarmogelijkheden. Langs het natuurgebied de Deelen, in Jachthavens Heeresloot en de Welle, het centrum van Heerenveen, nabij het Heidemeer, het centrum van Gorredijk, aan de Tjonger en in het haventje De Uutwiek van Olderberkoop is de gelegenheid aan te leggen.

De Turfroute is een unieke vaarroute welke o.a. door de afwisselende landschappen van Zuidoost Fryslân gaat. Een bekend fenomeen in Fryslân is skûtsjesilen. Heerenveen heeft ”de Gerben van Manen”, die aan wedstrijden van de SKS meedoet.

inleiding_afbeelding
reclame-1
reclame-2
reclame-3
reclame-4
reclame-5